TIODOROVIĆ NAJAVIO: Evo kada će da se smiri situacija, ali mere moraju da se poštuju

Novosti online

11. 08. 2020. u 08:20

ТИОДОРОВИЋ НАЈАВИО: Ево када ће да се смири ситуација, али мере морају да се поштују

Foto: Jutjub printscreen

EPIDEMIOLOG i član kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je da broj novozaraženih od korone polako opada.

On je rekao da se do kraja avgusta može očekivati relativno smirivanje situacije ako bi se mere poštovale kao do sada.

- Da se razumemo, virus će i dalje biti tu, ali bi svakako trebalo da bude manje pozitivnih na dnevnom nivou, a to su ta takozvana sporadična javljanja koja podrazumevaju oko petoro novozaraženih bez preminulih - rekao je Tiodorović.

Kako je objasnio, situacija ide u dobrom smeru zato što stanovništvo poštuje mere, one daju rezultate i tako bi trebalo da ostane, a svakome je već jasno da će život morati da se nastavi sa virusom.

- Do kraja avgusta može dosta toga da se sredi, a u septembru ako se budemo odgovorno ponašali mogli bismo da dopustimo održavanje pojedinih manifestacija koje su i te kako potrebne ljudima. Kako publici tako i organizatorima, ali i glumcima, muzičarima koji moraju od nečeg da žive - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, "bolje je nešto organizovati i u manjem obimu nego nikako, ali uz strogo poštovanje mera".

- Nema epidemije, pandemije koja je samo zdravstveni problem, ona je i sociološki, psihološki, ekonomski i politički problem. Sve je to povezano - obajasnio je Tiodorović.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Rastko

11.08.2020. 10:27

Cuj matoro izlapele budaletine da u septembru dozvole manifestacije da bi glumci mogli da rade i zive a trenutno vecih rijaliti glumaca od doktora na planeti NEMA pa nek sada vide pravi glumci KO im leba iz usta otima.