TIODOROVIĆ NAJAVIO: Evo kada će da se smiri situacija, ali mere moraju da se poštuju

Novosti online

11. 08. 2020. u 08:20

EPIDEMIOLOG i član kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je da broj novozaraženih od korone polako opada.

ТИОДОРОВИЋ НАЈАВИО: Ево када ће да се смири ситуација, али мере морају да се поштују

Foto: Jutjub printscreen

On je rekao da se do kraja avgusta može očekivati relativno smirivanje situacije ako bi se mere poštovale kao do sada.

- Da se razumemo, virus će i dalje biti tu, ali bi svakako trebalo da bude manje pozitivnih na dnevnom nivou, a to su ta takozvana sporadična javljanja koja podrazumevaju oko petoro novozaraženih bez preminulih - rekao je Tiodorović.

Kako je objasnio, situacija ide u dobrom smeru zato što stanovništvo poštuje mere, one daju rezultate i tako bi trebalo da ostane, a svakome je već jasno da će život morati da se nastavi sa virusom.

- Do kraja avgusta može dosta toga da se sredi, a u septembru ako se budemo odgovorno ponašali mogli bismo da dopustimo održavanje pojedinih manifestacija koje su i te kako potrebne ljudima. Kako publici tako i organizatorima, ali i glumcima, muzičarima koji moraju od nečeg da žive - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, "bolje je nešto organizovati i u manjem obimu nego nikako, ali uz strogo poštovanje mera".

- Nema epidemije, pandemije koja je samo zdravstveni problem, ona je i sociološki, psihološki, ekonomski i politički problem. Sve je to povezano - obajasnio je Tiodorović.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...