INSPEKCIJA POZATVARALA KAFIĆE U IVANJICI: Bili jedno od većih žarišta korone

Tanjug

10. 08. 2020. u 20:11

REPUBLIČKA sanitarna inspekcija je nakon kontrole ugostiteljskih objekata u opštini Ivanjica utvrdila niz nepravilnosti i sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera.

ИНСПЕКЦИЈА ПОЗАТВАРАЛА КАФИЋЕ У ИВАЊИЦИ: Били једно од већих жаришта короне

Pandemija je promenila i način poslovanja / Foto N. Karlić

- Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa korona virusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih građana moći ćemo da izađemo kao pobednici.

Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste -  izjavio je za RINU komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, Zoran Lazović, a prenosi Glas Zapadne Srbije.

Inače, Ivanjica je do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta epidemije u Moravičkom okrugu, ali uprkos tome organizovana su veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije, kazao je Lazović navodeći kao primer da je u selu Pridvorici organizovana proslava rođendana, zbog čega će, dodao je, više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost