DOKTOR TIODOROVIĆ DONEO DOBRE VESTI: Otkrio kada će virus korona biti pod kontrolom, nalazimo se u prelomnoj situaciji

Novosti online

10. 08. 2020. u 09:48

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ ДОНЕО ДОБРЕ ВЕСТИ: Открио када ће вирус корона бити под контролом, налазимо се у преломној ситуацији

Foto: Tanjug

EPIDEMIOLOG dr Branislav Tiodorović izjavio je da se po pitanju epidemije virusa korona nalazimo u prelomnoj situaciji, koju ćemo, do kraja avgusta, možda moći da kontrolišemo.

- Imamo bolju samodisciplinu i ako tako nastavimo onda ćemo do kraja avgusta možda doći do situacije kada ćemo moći da kontrolišemo ovu bolest - rekao je dr Tiodorović.

On je konstatovao da je situacija još uvek nesigurna zbog prisustva virusa, ali da je pod kontrolom.

Dr Tiodorović je napomenuo da se broj pregleda smanjio na trećinu ukupnog broja od pre sedam ili 10 dana.

On je istakao i da je polazak dece u školu, takođe, još jedan prelomni trenutak.

- Deca moraju krenuti u školu. Odnos svih nas, pa i dece, prema ovoj bolesti mora biti takav da živimo sa koronom. Prema tome, pogotovo prvi razred treba da bude u školi. Ako se sve svede na onlajn sistem, onda nećemo imati pravi razvoj deteta - poručio je Tiodorović i dodao da to podrazumeva kontrolu kako roditelja, tako i obrazovnih ustanova.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u utorak biti poznato kako će izgledati odvijanje nastave u novoj školskoj godini, navodeći da je najizglednije da će đaci od prvog do petog razreda krenuti u školu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Marija

11.08.2020. 02:35

Ko meni garantuje da se moja deca nece zaraziti,ko?Stariji sin je dete sa autizmom,nezna niti da stavi masku,niti da je skine,sa decom iz spektra autizma nemoze biti distanca!Ja moju decu necu slati u skolu neka uci mladji onlan,stariji isto kod kuce.Ako mi potpise direktor ucitelji uciteljice i ministar prosvete da ce oni snositi odgovornost,ja cu ih pustiti.Molim novinare da postave pitanje kriznom stabu kako da pustim decu u skolu kada je jedno iz spektra Autizma.