SUSRET SA NLO TOKOM NATO AGRESIJE NA SRBIJU: Ispovest američkog pilota kog su čudna svetla presrela iznad Jadrana

Novosti online/Dragan Vujičić

09. 08. 2020. u 13:08

Derek Tara, operater leteće cisterne C-130, imao je blizak susret sa NLO iznad Jadrana 1999. godine. Tokom bombardovanja Jugoslavije mnogi piloti NATO su prijavili fenomen kao i Tara.

СУСРЕТ СА НЛО ТОКОМ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СРБИЈУ: Исповест америчког пилота ког су чудна светла пресрела изнад Јадрана

Foto privatna arhiva

- VIDITE li što i ja - uzbuđenim glasom pitao je Derek Tara, operater leteće cisterne C-130 nad Jadranom, svoje pilote koji su i sami bili zadivljeni prizorom nadomak granice Crne Gore.

- Nemamo više nikoga, nikoga ne čekamo - odgovorio je povišenim glasom pilot avio-tankera operateru Tari koji je iz zadnjeg dela aviona prisustvovao plesu čudne svetleće kugle koja je na pristojnoj daljini ali izuzetno brzo prelazila sa jedne strane letelice na drugu kao da je snima i premerava.

To je Derek Tara ispričao u drugoj epizodi TV serijala "Neidentifikovani", koji kreira bivši šef tajnog programa Pentagona Luis Elizondo. Prema njegovim tvrdnjama, to je bio njegov najveći šok u letačkoj karijeri, a doživeo ga je pred ponoć 24. marta prvog dana bombardovanja Kosmeta 1999.

- AKO pogledate priču Dereka Tare koji govori o presretanju od strane NLO nad Jadranom 1999, prema njegovoj rekonstrukciji to je ono isto mesto gde su Josip Broz Tito i njegovi piloti "migovima 21" "lovili" tanjir koji je uznemirao eskadrilu potpukovnika Zvonka Jurjevića 1975. - kaže Đulijano Marinković, čovek koji u regionu važi za najboljeg poznavaoca fenomena NLO.

Zajedničko je za oba događaja, prema mišljenju Marinkovića, da je NLO bio isprovociran gustim vazdušnim saobraćajem. Godine 1975. Jurjević je obučavao strane pilote na G-2 i imali su ogroman broj naleta kao i 1999. NATO, koji je uznemirio Jadran 24. marta 1999. Inače, tokom bombardovanja KiM mnogi piloti NATO su prijavili fenomen kao i Tara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a