ANA BRNABIĆ: Povratak u školske klupe od 1. septembra, ali ne za sve đake

Tanjug

09. 08. 2020. u 10:09

PREMIJERKA Ana Brnabić najavila je da će u utorak biti saopštena konačna odluka o narednoj školskoj godini, ali da su najbliži tome da od 1. septembra đaci od prvog do petog razreda pohađaju nastavu u školama.

АНА БРНАБИЋ: Повратак у школске клупе од 1. септембра, али не за све ђаке

Tanjug

Brnabić je, gostujući na TV Prva, rekla da Ministarstvo prosvete radi na uputstvu i da će u ponedeljak biti održan finalni sastanak, koju će Krizni štab u utorak usvojiti.

- Najbliži smo tome da od 1. septembra đaci od prvog do petog razreda pohađaju nastavu u školama - rekla je ona.

Nakon toga, kaže, ministar prosvete obavestiće javnost kako će izgledati nastava u predstojećoj školskoj godini.

Ukazala je da će biti izdato uputstvo za roditelje, da se sa UNICEF-om, priprema i video koji će biti emitovan na svim nacionalnim frekvencijama, a koji se tiče ponašanja đaka u školama, ali i kako roditelji da obezbede da bolesna deca ne idu u školu, kako da se to proverava.

Upitana za univerzitete rekla je da tu država nema toliko ingerencije zbog zbog autonomije univerzteta.

- Trudićemo se da im budemo na usluzi, da pružimo stručnu pomoć I sve ostalo. Preporuka je sve ono što je bilo do sada, da se na faulktetima drži nastava uz obavezne mere prevencije, nošenje maski, držanje distance, stalno čišćenje i provetravanje prostorija. Koliko tu sami fakulteti rade je do autonomije univerziteta - objasnila je ona.

Kazala je da ne postoji mnogo prostora za državu da utiče na to, osim stručne pdorške koju može da pruži, i preko studentskog smeštaja i izolacije za studente koji budu zaraženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili