NA PUT ZA RUSIJU: Tenkisti i vojni vozači otputovali na Međunarodne vojne igre

Novosti online

06. 08. 2020. u 18:21

TENKISTI Vojske Srbije i vojni vozači otputovali su danas sa batajničkog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Rusku Federaciju, gde će učestvovati na „Međunarodnim vojnim igrama 2020“ u disciplinama „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“.

НА ПУТ ЗА РУСИЈУ: Тенкисти и војни возачи отпутовали на Међународне војне игре

Foto: Ministarstvo odbrane

Naše tenkiste i vojne vozače na put je ispratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

U disciplini „Tenkovski biatlon“ na poligonu „Alabino“ kod Moskve, na ovogodišnjem takmičenju, od 23. avgusta do 5. septembra, učestvovaće 24 pripadnika Vojske Srbije, dok će u disciplini „Vojni reli“ koja se održava od 23. do 30. avgusta, na krajnjem istoku Ruske Federacije, u Republici Tuva, učestvovati naša trinaestočlana ekipa.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ovo će biti sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara  „Tenkovskom biatlonu“, na kojoj su najbolje rezultate ostvarili 2015. godine kada su zauzeli treće mesto. Vojni vozači po drugi put učestvuju na takmičenju „Vojni reli“, a u svom prvom učešću osvojili su treće mesto.

Osim učešća u disciplinama „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, ekipa Vojske Srbije učestvovaće i na takmičenju „Snajperska granica“, koje se u okviru Međunarodnih vojnih igara održava u Republici Belorusiji od 23. avgusta do 5. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna