ZAHVALNOST ZA ISTRAJNOST U BORBI PROTIV KORONE: Umesto u „crvenoj zoni“, zdravstveni radnici u restoranu sa ministrom (FOTO)

Tanjug

06. 08. 2020. u 16:23

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ИСТРАЈНОСТ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ: Уместо у „црвеној зони“, здравствени радници у ресторану са министром (ФОТО)

Tanjug

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković sastali su se danas sa medicinskim i nemedicinskim osobljem koji od početka epidemije rade u crvenoj zoni, odnosno kovid centrima.

Pre današnjeg, na inicijativu ministra Lončara, još pre nekoliko nedelja pokrenuta je inicijativa da se ministar sastane sa osobljem kovid centara u razliitim delovima Srbije, kako bi im na taj način izrazio zahvalnost, ali i čuo njihove ideje i sugestije za dalju borbu sa epidemijom.

- Sa lekarima, sestrama, spremačima, servirkama, sa svima njima smo se sastali i, nažalost, ne možemo sada da im stisnemo ruku, ali možemo da im kažemo veliko hvala i da ih izuzetno poštujemo. Želimo da čujemo njih šta misle o ovome što je do sad urađeno i šta misle da bi trebalo uraditi dalje, mislimo da je to najboilji put za jesen da se spremimo za sve ono što nas očekuje - rekao je Lončar.

Tanjug

Zdravstevnim radnicima koji su došli na današnji neformalni sastanak u jednom restoranu na Ribarcu, za koji je procenjeno da je epidemiološki najbezbedniji, zahvalio je i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- Ovo je mali broj ljudi, koliko smo mogli da okupimo u skladu sa epidemiološkom situacijom. Želimo da čujemo od njih da li imaju bilo kakav predlog, sugestiju, bilo šta što bi mogla država da im pomogne i ministrasrtvo zdravlja. Naš cilj je da maksimalno vodimo brigu o njihovom zdravlju i radu - rekao je sekretar Gojkovoić.

OPERACIJE I MALIGNE BOLESTI

MINISTAR Lončar, odgovarajući na novinarsko pitanje kada onkološki pacijenti mogu očekvatai da ponovo budu pozvani radi operacije, naglasio da "ni u jednom momentu hitni slučajevi, hitne operacije maligne bolesti nisu odlagane".

Tanjug

- Molim vas, nemojte da širimo paniku kada nema potrebe. Dovoljno smo ostavili kapaciteta za sve maligne bolesnike i za sve hitne slučajeve. U međuvremenu smo skinuli listu čekanja za lečenje maligniteta dojke u Beogradu", rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)