ŽENA STARA 84 GODINE POBEDILA KORONU: Uspešno izlečena od kovida-19 u Štark Areni i puštena kući

Beta

četvrtak, 06. 08. 2020. u 09:08

ЖЕНА СТАРА 84 ГОДИНЕ ПОБЕДИЛА КОРОНУ: Успешно излечена од ковида-19 у Штарк Арени и пуштена кући

Foto: Depositphotos

KARDIOLOG doktor Predrag Bogdanović iz privremene bolnice Štark Arena rekao je da je trenutna situacija u toj bolnici stabilna i da se na lečenju nalaze 32 pacijenta."Svi pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, stabilni, primaju odgovarajuću tetapiju", rekao je Bogdanović.

On je naveo da najveći broj pacijenata ima od 30 do 55 godina. Najmlađi pacijent imao je 18. godina, dok je najstariji pacijent imao 85 godina.

- Juče smo jednu baku koja je 1936. godište posle 25 dana uspešnog lečenja otpustili i ona je otišla za Čajetinu - rekao je Bogdanović za jutarnji program RTS-a.

U toj bolnici leče se pacijenti srednje i srednje teške kliničke slike i, kako je kazao, ona je potpuno osposobljena za njihovo lečenje.

- Naši pacijenti primaju terapiju po protokolu kao i u ostalim bolnicama. Imamo mogućnost da im damo i kiseoničnu terapiju, imamo oko 220 kiseoničnih mesta - naveo je.

Bogdanović je kazao i da dnevno mogu da obrade oko 30 pacijenata - laboratorijski i snimanje rendgenom.

Prema njegovim rečima, ta privremena bolnica će, najverovatnije, ostati i dalje u funkciji i primati pacijente s obzirom da ima naznaka da su neke druge kovid bolnice pred zatvaranjem i da će ti pacijenti preći kod njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)