ŽENA STARA 84 GODINE POBEDILA KORONU: Uspešno izlečena od kovida-19 u Štark Areni i puštena kući

Beta

06. 08. 2020. u 09:08

KARDIOLOG doktor Predrag Bogdanović iz privremene bolnice Štark Arena rekao je da je trenutna situacija u toj bolnici stabilna i da se na lečenju nalaze 32 pacijenta."Svi pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, stabilni, primaju odgovarajuću tetapiju", rekao je Bogdanović.

ЖЕНА СТАРА 84 ГОДИНЕ ПОБЕДИЛА КОРОНУ: Успешно излечена од ковида-19 у Штарк Арени и пуштена кући

Foto: Depositphotos

On je naveo da najveći broj pacijenata ima od 30 do 55 godina. Najmlađi pacijent imao je 18. godina, dok je najstariji pacijent imao 85 godina.

- Juče smo jednu baku koja je 1936. godište posle 25 dana uspešnog lečenja otpustili i ona je otišla za Čajetinu - rekao je Bogdanović za jutarnji program RTS-a.

U toj bolnici leče se pacijenti srednje i srednje teške kliničke slike i, kako je kazao, ona je potpuno osposobljena za njihovo lečenje.

- Naši pacijenti primaju terapiju po protokolu kao i u ostalim bolnicama. Imamo mogućnost da im damo i kiseoničnu terapiju, imamo oko 220 kiseoničnih mesta - naveo je.

Bogdanović je kazao i da dnevno mogu da obrade oko 30 pacijenata - laboratorijski i snimanje rendgenom.

Prema njegovim rečima, ta privremena bolnica će, najverovatnije, ostati i dalje u funkciji i primati pacijente s obzirom da ima naznaka da su neke druge kovid bolnice pred zatvaranjem i da će ti pacijenti preći kod njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april