KAD NEMA SRBA SVE JE ČISTIJE: Objava jednog Grka na fejsbuku iznervirala naše sugrađane (FOTO)

Novosti online

05. 08. 2020. u 12:04

- Ove godine nema Srba na Karidi plaži. I sviđa mi se. Jer čistije je, nema kafe na podu, nema smeća, nema sr..a na mom putu kada ne možeš koristiti toalet. Ne kažem da su Grci čisti, ali su čistiji od vas. Pišem ovo ovde jer znam da će mnogo ljudi to videti. Zašto takav dolaziš u moje selo i pokazuješ to nepoštovanje prema prirodi? Zašto? Zašto? Sada sam stariji, već imam ono što treba da imam. Zato za sledeću godinu budite spremni...

КАД НЕМА СРБА СВЕ ЈЕ ЧИСТИЈЕ: Објава једног Грка на фејсбуку изнервирала наше суграђане (ФОТО)

Novosti

Objava Grka Nikosa Karamverisa, na jednoj od najpopularnijih Fejsbuk grupa namenjenih Srbima koji letuju u Grčkoj zapalila je društvene mreže.

"Hvala, ići ćemo u Španiju", "Nema Srba, nema para", "Mali ne lupetaj, vidi se da nisi još izašao iz svog mesta. Smeće bacaju nekulturni ljudi, nije važno koje su nacionalnosti", "Uh... pa postoji i Egipat, Turska, Albanija, Montenegro, Italija, Španija, Hrvatska, baš me briga za plažu Karidi", samo su neki od komentara ozlojeđenih srpskih građana.

Ruku na srce, bilo je i onih drugih, ali u minimalnom broju.

- Što je najgore, ima istine u ovome što gospodin kaže, svi mi znamo da nas ima i takvih. Pa, pogledajte smeće po našim rekama, na primer. Ima istine i u tome da ni Grci sami nisu preterano pedantni, svašta smo zaticali po apartmanima, ne mogu se pohvaliti... - napisala je jedna zaljubljenica u Grčku.

Inače, kako se može videti, Nikos je član ove Fejsbuk grupe od prošle godine, a u više navrata je čak nudio i iznajmljivanje taksi čamca za prevoz turista.

Foto: Facebook

Podsetimo, sličnu neprijatnost krajem juna doživela je naša državljanka koja je sa ćerkom boravila u Kalitei, koju je ona opisala u vidu statusa na Fejsbuku.

- Na slici se vidi gde smo svaki dan od 21.6 boravili na plaži, na slici stoji naziv bara, a i Grk koji nas je danas posle šest dana boravka na njihovoj plaži bukvalno oterao. Smestile smo se na ležaljke oko osam po grčkom vremenu i krenule da se kupamo, pojavio se konobar i ladno nam rek’o da idemo dalje odatle jel ne može više da nas gleda.

Ovo su, međutim, odmah osudili skoro svi ugostitelji na Halkidikiju.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas