MINISTARSTVO ZA RAD: Virus kod 269 korisnika i 83 zaposlena

Tanjug

01. 08. 2020. u 16:31

MINISTARSTVO za rad saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo korona virusa kod 269 korisnika i 83 zaposlena.

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД: Вирус код 269 корисника и 83 запослена

Foto: Depositphoto

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 653, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 261.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''''Doživeti stotu'''', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''''Stara pruga'''', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''''Radost'''' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''''Nada'''', u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo korona virusa je potvrđeno u Gerontološkim centrima na Voždovcu, na Bežanijskoj kosi, Mladenovcu, Knjaževcu, Suboticai, Nišu, Novom Sadu, i to u radnim jedinicama Liman i Futog.

Takođe i u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domu za smeštaj starih lica Smederevo, Domskom odeljenju pri Centru za socijalni rad Brus, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za smeštaj starih lica Surdulica, Domu za stare i penzionere u Kuli, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za socijalni rad u Novom Pazaru, Centru za socijalni rad u Leskovcu, Centru za socijalni rad za opštine Žabalj i Titel, Centru za socijalni rad Sečanj, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Virus je prisutan i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Ćupriji, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Novom Sadu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Lazarevac, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Čukarica, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Trem'''', Donji Dušnik, opština Gadžin Han, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Dom Topalović'''', Kladovo, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Adam plus'''', Kovačica.

Potvrđeno je prisustvo virusa i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Dom Zlatno srce'''', Umka, Beograd, Ustanovi za smeštaj i negu starih lica ''''Nacionalni dom'''', Vladimirovac, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Bonaca'''', Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Rea Martia'''', Zemun polje, Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Mojsilović plus'''', Beograd, Domu za stara lica ''''Konak'''', Sremska Kamenica, Ustanovi za decu i mlade ''''Šabac'''' u Šapcu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''''Srce u jabuci'''', Jabuka, Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije ''''Gvozden Jovančićević'''' Veliki Popovac, Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća