PREDSEDNIK SRBIJE: Epidemiološka situacija stabilizovana, ne isključujem mogućnost onlajn nastave u novoj školskoj godini

Tanjug

subota, 01. 08. 2020. u 09:58

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ: Епидемиолошка ситуација стабилизована, не искључујем могућност онлајн наставе у новој школској години

Foto: printskrin Jutjub

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost onlajn nastave u novoj školskoj godini zbog epidemije korona virusa i navodi da će đaci ići u školu ukoliko budu postojali uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja.

- Još ne mogu da odgovorim da li će deca ići u školu. Voleli bismo da idu. Važno je da ulažemo u obrazovanje i znanje, da deca rade i bilo bi dobro da idu u školu. Ako budu postojali dobri uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja, deca će ići u školu - rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

On navodi da epidemiološka situacija još nije zadovoljavajuća, iako su se stvari stabilizovale.

Vučić kaže da je sada u bolnicama širom Srbije manje problema, ali da i dalje ima veliki broj mrtvih od korona virusa, što je, kako navodi, posledica događaja sa početka jula.

- Kao što vidite, nama je jul mesec, a ne vreme kada su pričali o fudbalu i izborima, bio gori. Već od 5. ili 10. jula, a svi znamo šta se tad dešavalo, napravljeni su nam ogromni problemi - rekao je Vučić.

Kako navode, stvari su se stabilizovale, a kao primer navodi Novi Pazar, gde u poljskoj bolnici danas nema nijednog pacijenta, dok je u Opštoj bolnici, u kojem je bilo više od 300 osoba obolelih od korona virusa, sada oko 70 pacijenata.

- Lakša je situacija u pojedinim delovima Srbije, ali negde je veliki broj zaraženih ljudi i mnogo je važno da u danima i nedeljama svedemo taj broj na minimum. Ako budemo držali distancu, bili odgovorni i u zatvorenom prostoru nosili maske, siguran sam da rezultat neće izostati - rekao je Vučić.

Istakao je da će država voditi računa da sačuva decu, ali i o obrazovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

Kosta

01.08.2020. 12:34

Onlajn nastava se pokazala kao dobar oblik nastave, naročito za srednjoškolce i studente. Mislim da će novu školsku godinu svi dočekati još spremnije. Sve varijante izvođenja nastave treba uzeti u obzir.

Mladen

01.08.2020. 13:51

Ima jos vremena do polaska u skolu pa se nadamo da ce se situacija sa virusom stisati, i deca moci da idu redovno u skolu. Svakako je dobro sto drzava razmatra i druge mogucnosti.

Ksenci

01.08.2020. 14:57

Bitno je da đaci budu u kontinuitetu što se gradiva tiče, hoće li to biti onlajn ili u školskim klupama, diktira razvoj situacije sa korona virusom.