U SRBIJI: Na bolničkom lečenju od korone 4.400 pacijenata

Tanjug

31. 07. 2020. u 11:53

DIREKTORKA Instituta za javno zdravlje Batut i član Kriznog štaba Verica Jovanović kaže da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 4.400 pacijenata obolelih od kovid 19.

У СРБИЈИ: На болничком лечењу од короне 4.400 пацијената

D. Milovanović

Ona je navela da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Šapcu.

Razvoju vakcine protiv virusa korona najveći doprinos daju najrazvijenije zemlje, a Jovanović kaže da više od 120 kompanija radi na proizvodnji cepiva.

"Vakcina predstavlja najsigurniju metodu u borbi priotiv virusa korona i osnovni način da se pandemija u svetu, odnosno epidemije u zemljama regulišu", naglasila je Jovanović.

Upitana koliko se dece leči u bolnicama u Srbiji, Jovanović je navela da u je KBC Dragiša Mišović, koji je zadužen i za lečenje najmlađih pacijenata iz Beograda i okoline, trenutno na lečenju osam mališana.

"Najmanji broj obolelih je među decom. Međutim, treba pratiti zdravstveno stanje i dece posebno u porodicama gde među odraslima ima zaraženih i na vreme se javiti lekaru", zaključila je ona.

Ona je još jednom naglasila da je u borbi sa virusom trenutno najefikasnija metorda primena mera - socijalna distanca, maske, pranje ruku, dezinfekcija prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili