UDOVICA S DVOJE DECE ŽALILA SE PREDSEDNIKU: Nije dobila 100 evra od države - ovako je reagovao Vučić

Tanjug

sreda, 29. 07. 2020. u 18:34

УДОВИЦА С ДВОЈЕ ДЕЦЕ ЖАЛИЛА СЕ ПРЕДСЕДНИКУ: Није добила 100 евра од државе - овако је реаговао Вучић

Foto: D. Milanović

BILjANA Stojanović (61) obratila se predsedniku Aleksandru Vučiću sa molbom da joj pomogne da dobije 100 evra za koje je, tvrdi, ostala uskraćena iako se prijavila za isplatu te državne pomoći.

U molbi predsedniku navela je da se prvog dana, 13. maja prijavila za isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti namenjenih svim punoletnim građanima koji su se prijavili, da je proverila status prijave na sajtu i pročitala da je prijava uspešna i da je u obradi.

Stojanović je rekla da je posle 5. juna kada je videla da joj novac nije uplaćen i kada je i naknadno proverila status prijave na sajtu bila iznenađena da nema podataka o fizičkom licu što znači kao da prijava nije ni upućena.

Uputila je, kaže, i reklamaciju i dobila odgovor da prijava nije nađena.

Stojković je u molbi navela da je udovica, da živi sa dvoje dece, da bi joj 100 evra mnogo značilo, te da smatra da je ovo što joj se desilo nepravda.

Nakon što je primljena njena molba mejlom, Generalni sekretarijat predsednika Srbije je zatražio od Stojković sve neophodne podatke, uključujući adresu i mesto stanovanja, kao i broj telefona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Vesna

30.07.2020. 02:39

@Tanja - Ni ja nisam dobila 100 evra pomoći iako sam se prijavila za istu na vreme i reklamaciju takođe i to nekoliko puta prijavila. I nisam jedina.

Drasko

29.07.2020. 22:08

Mojoj babi skinula sa racuna salterska sluzbenica , baba ima 90 god ko veli ova nece doci po pare, posle smo je rasklinkali i vratili su nam, mozda je i ovde slican slucaj, narocito ako je manje mesto, ovo je konkrtno bilo u Ivanjici.

Goca

29.07.2020. 22:13

Ovo je prvi slučaj da čujem da nekome nije uplaćen novac. Mislim da je prijava pogrešno urađena, jer se često dešava da se stariji ljudi ne snalaze najbolje sa tehnikom. Sudeći po tome da su joj traženi podaci, verujem da će i ona dobiti novac.

Kosta

29.07.2020. 22:24

Gospođa je verovatno napravila neku grešku ali predsednik je, sasvim očekivano, dao nalog da se to prekontroliše i ispravi eventualna greška. Država je pomogla svima, u to nema sumnje.