JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE: Preminula žena iz Kikinde

R.Šegrt

28. 07. 2020. u 20:05

U KIKINDSKOJ Opštoj bolnici od posledica covida 19 tokom vikenda preminula je pacijentkinja (84) koja je osim ovog, imala je i druga hronična oboljenja, srčane slabosti i dijabetes. Ona je četvrta žrtva korone u ovom gradu u drugom talasu širenja zaraze, a ukupno osma otkako je virus registrovan u našoj zemlji.

ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА КОРОНЕ: Преминула жена из Кикинде

Foto: Rada Šegrt

U kikindskoj bolnici trenutno se leči 31 pacijent, među kojima je i jedan državljanin SAD, koji je u Kikindu došao u privatnu posetu početkom ovog meseca. On je u stabilnom stanju, sa blažim oblikom oboljenja. U najlošijem stanju je jedan pacijent koji se već više dana nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

- Pacijenti koji su na lečenju imaju između 40 i više od 80 godina. Nijedno od 13 obolele dece nije na bolničkom, već kućnom lečenju – saopšteno je za lokalne medije iz ove ustanove.

Za lekare je ohrabrujuće da pacijenti sada imaju malo blažu kliničku sliku od onih koji su oboljevali u martu i aprilu. Zbog toga se većina, od ukupno 106 zaraženih,  nalazi na kućnom lečenju. Prema zvaničnim podacima u kućnoj samoizolaciji  sada je 87 Kikinđana, što je daleko manje nego u prvom talasu kada je bilo i do 800 građana.

PRVA ŽRTVA IZ KIKINDE

Podsećamo da je prva žrtva korone u našoj zemlji bio je muškarac iz Kikinde, star 59 goidna, koji je 20. marta preminuo u Kliničkom cnetru Vojvodine. Posle njega u istoj ustanovi preminula su još dvojica muškaraca, njegovih prijazelja, koji su se zarazili u kontaktu s njim. Svi su imali pridružena ozbiljnaa hronična oboljenja. Od posledica covida 19. u Beogradu je 1. aprila, preminuo i državni sekretar Branislav Blažić. On je živeo u Beogradu, a rođen je u Kikindi gde je i sahranjen.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju