UKINUTA ZABRANA ZA SRBE: Naši državljani mogu u ovu susednu zemlju, ali samo uz negativan PCR test

G. Č.

27. 07. 2020. u 18:13

BUGARSKA vlada je odlučila da državljanima Srbije omogući ulaz u tu zemlju sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, potvrđeno je Tanjugu u bugarskom ministarstvu zdravlja u Sofiji.

УКИНУТА ЗАБРАНА ЗА СРБЕ: Наши држављани могу у ову суседну земљу, али само уз негативан ПЦР тест

Foto: N.Minov

 Kako je navedeno iz tog ministarstva, ta mera je stupila na snagu danas. Na pitanje Tanjuga da li to znači da od danas bilo koji državljanin Srbije može da putuje u Bugarsku sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sati, iz bugarskog ministarstva je odgovoreno potvrdno.

Inače, iz Svetske zdravstvene organizacije juče su poručili da zatvorene granice ne predstavljaju održivu strategiju u borbi protiv virusa korona.

- Državama će postati gotovo nemoguće da u bliskoj budućnosti drže svoje granice zatvorenim - poručio je dr Majkl Rajan, direktor za hitne situacije u SZO, istakavši da privreda mora ponovo da se pokrene, ljudi da putuju, a trgovina da se nastavi.

Istovremeno, visoki zvaničnik SZO je priznao da je teško imati globalnu strategiju, kojom bi se, jedinstveno predupredili rizici od virusa korona. Mere restrikcija putovanja bi, po Rajanovom mišljenju, trebalo da se usklade sa ostalim merama u borbi protiv kovida 19.

EU bi do kraja ove sedmice trebalo da izađe sa obnovljenim spiskom trećih država za koje se preporučuje da zemlje članice od 1. avgusta podignu rampe na svojim unutrašnjim granicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri