TIODOROVIĆ O KORONI U SRBIJI: Pik smo prošli, ali zabrinjava situacija na jugu

Tanjug

24. 07. 2020. u 20:49

EPIDEMIOLOG Branislav Tiodorović izjavio je danas da se prema epidemiološkim podacima iz najvećih gradova u Srbiji, može reći da smo prošli drugi pik epidemije virusa korona i da počinje blagi pad, ali da situacija može da se promeni u jednom danu ako se ne sprovode sve mere zaštite.

ТИОДОРОВИЋ О КОРОНИ У СРБИЈИ: Пик смо прошли, али забрињава ситуација на југу

Foto: Tanjug

Tiodorović je za TV Pink rekao da je trenutna epidemiološka situacija u Nišu smirujuća i da postoji utisak blagog pada i da se smanjuje broj pregleda u KC Niš.

Upozorio je da se na području Vranja i dalje pojavljuje značajan broj obolelih, ali i da se tamo očekujemo blagi pad narednih dana.

"Tamo je problem što veliki broj pacijenata ima teže pneumonije, što zahteva značajno veće angažovanje nego u drugim delovima zdravstvenog sistema", rekao je Tiodorović.

Kaže da zabrinjavanja povećan broj obolelih od virusa korona na području Bujanovca i Preševa i da se oni zbrinjavaju u bolnici u Vranju, a najteži pacijenti u KC Niš.

"Verujem da su to manja iskakanja i da možemo da držimo situaciju pod kontrolom", kazao je Tiodorović.

Kako je rekao, očekuje se da u najkraćem roku Bujanovačka banja počne sa radom kao kovid bolnica i da primi prve pacijente.

Upitan kada se može očekivati pad broja novoobolelih i smirivanje situacije na području Srbije, Tiodorovoć je kazao da svi treba još malo da izdržimo i da budemo disciplinovani u poštovanju mera jer je, kaže, zdravstveni sistem prenapregnut.

"Moramo izdržati još malo ako želimo da se ovo što pre završi, a pad će se osetiti za 15 do mesec dana", naveo je Tiodorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)