PROGNOZA DR KONA: Šta nas očekuje u narednim nedeljama i na jesen

Tanjug

24. 07. 2020. u 09:49

EPIDEMIOLOG Predrag Kon izjavio je danas da smanjivanje broja zaraženih od korona virusa direktno zavisi od discipline i upozorio da je veoma važno sprovoditi mere, da se Srbija ne bi vratila u potpuno nestabilnu situaciju.

ПРОГНОЗА ДР КОНА: Шта нас очекује у наредним недељама и на јесен

Foto: Printscreen

On je za RTS rekao da se situacija stabilizuje, ali da je daleko od dobre.

Kako je rekao, propisane mere moraju da se sprovode, a neophodna je i kontrola.

-Ljudi su željni provoda, molim da se uzdrže. Bilo je situacija da su se okupljali mladi na Kalemegdanu, grupe veće od deset. Molim roditelje da utiču na svoju decu. Važno je to da bi brojke bile manje-rekao je Kon.

Kako je dodao, on je lično zadovoljan što Ministarstvo prosvete priprema program za septembar.

-Mislim da je to adekvatno, ali je jako bitno da svako nosi svoj deo odgovornosti u ovoj situaciji-kazao je Kon.

Kon je rekao i da je teško davati dugoročne prognoze.

-Mi možemo da dajemo prognoze na nedelju dana. U naredne tri nedelje imaćemo spuštanje krive. Posle toga dolazi period gde će se održavati na tom nivou, da li će se ugasiti videćemo. A dolaskom jeseni i zime je očekivanje da može ponovo da se javi-rekao je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas