VAŽAN SASTANAK MINISTRA I AMBASADORA: Vulin sa Aleksandrom Bocan-Harčenkom

Novosti online

23. 07. 2020. u 09:47

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

ВАЖАН САСТАНАК МИНИСТРА И АМБАСАДОРА: Вулин са Александром Боцан-Харченком

Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou zahvaljujući ličnim odnosima dva predsednika i vrhovna komandanta Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Ministar odbrane zahvalio je na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Ruske Federacije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko naglasio je da Ruska Federacija s pažnjom prati nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Srbiju te dodao da je nastavak dijaloga od izuzetne važnosti.

Da je saradnja dva ministarstva odbrane i dve vojske na istorijskom vrhuncu istakli su ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko i naglasili značaj nastavka vojnotehničke saradnje.

Ministar Vulin prihvatio je poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua da prisustvuje zatvaranju šestih „Međunarodnih vojnih igara“ u Ruskoj Federaciji na kojima Vojska Srbije tradicionalno učestvuje.

Pripadnici Vojske Srbije ove godine nadmetaće se u dve discipline u Ruskoj Federaciji – „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, a u Republici Belorusiji u disciplini „Snajperska granica“.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni