VIŠE OTPUSTA NEGO PRIJEMA: Lečenje virusa korona u KBC "Zemun"

Tanjug

23. 07. 2020. u 09:08

U KBC "Zemun", koji je kovid bolnica, trenutno se nalazi 356 pacijenata, od kojih je 40 na intenzivnoj nezi.

ВИШЕ ОТПУСТА НЕГО ПРИЈЕМА: Лечење вируса корона у КБЦ Земун

Foto: Depositphotos

Direktor te ustanove Dragoš Stojanović kaže da ohrabruje to što je u poslednja dva, tri dana broj prijema u odnosu na broj otpusta manji za tri, četiri pacijenta.

Navodi da je juče iz regionalnih centara stiglo deset pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i da svi oni su zbrinuti.

Pacijenti iz unutrašnosti će stići i danas.

Stojanović za RTS navodi da se od 356 pacijenata 40 nalazi na intenzivnoj nezi, od kojih je 12 na mehaničkoj ventilaciji, 18 na neinvazivnim respiratorima, a deset na pojačanom kiseoniku.

Oko 150 pacijenata u stacionaru je na kiseoničkim maskama.

- Klinička slika se brzo razvija i ide ka teškom stanju - rekao je Stojanović.

On kaže i da je 30 radnika KBC Zemun zaraženo kovidom i da su na bolovanju, kao i da je njihova klinička slika lakša do srednje teška.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima