KISIĆ O OTVORENOM PISMU LEKARA: Kritika je dobra, ali mi nismo čuli druge preporuke

Tanjug

21. 07. 2020. u 16:01

ZAMENIK direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević o otvorenom pismu u kojem je oko 300 lekara okupljenih u grupu "Ujedinjeni protiv kovida" zatražilo smenu Kriznog štaba kaže da svako ima pravo na svoje mišljenje, da je kritika dobra, ali i ukazala da ta grupa nije dala nikakvu preporuku za borbu protiv kovida.

КИСИЋ О ОТВОРЕНОМ ПИСМУ ЛЕКАРА: Критика је добра, али ми нисмо чули друге препоруке

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na konferenciji za medije, Kisić je istakla da u Srbiji ima 33.000 lekara i dodala da među 300 lekara koji su potpisali izjavu, koju su uputili Vladi Srbije, nema infektologa, epidemiologa, imunologa.

-Kolege koje su dale potpis na određenu izjavu pretpostavljam da se razumeju i da imaju kompetencije kada su u pitanju zarazne boelsti, mada, među njima nema infektologa, epidemologa, imunologa, ali nadam se da su kompetentni kada su našli za shodno da iznose kritike-kaže Kisić.

Ističe da svaka vrsta kritike i diskusije na svaku temu, pa i na temu virusa korona, treba da postoji, te dodala da ta grupa lekara nije dala nikakve konkretne predloge epidemiolozima.

-Ono što sam videla je da se pozivaju na Hipokratovu zakletvu, položili smo je svi mi, ne samo oni i u svakom momentu dajemo sve od sebe i pružamo svoj maksimum da predložimo odluke koje su najbolje za sprečavanje širenja virusa i zaštite zdravlja građana-rekla je Kisić.

Ona je dodala da je značajan broj lekara, koji su potpisali tu izjavu, danas kontaktirao Ministarstvo zdravlja u želji da povuku svoje ime sa tog spiska uz objašnjenje da im nije bilo tačno predstavljeno šta potpisuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a