OD POČETKA EPIDEMIJE: 6.500 građana tražilo pomoć psihijatra

Tanjug

20. 07. 2020. u 10:09

ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ: 6.500 грађана тражило помоћ психијатра

Foto: I. Marinković

KLINICI za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", od sredine marta do danas javilo se 6.500 građana sa različitim pitanjima u vezi sa virusom kovid-19, izjavila je direktorka te ustanove Ivana Stašević Karličić.

Ona je za "Blic" rekla da su građani putem te besplatne telefonske linije najviše tražili informacije o samom virusu, ali su postavljali pitanja i u vezi sa mentalnim smetnjama, odnosno o teškoćama sa spavanjem, strahom, anksioznošću, problemima u funkcionisanju porodičnih sistema.

-Ne možemo znati koliko će ovo trajati, kako će se razvijati, na ta i mnoga druga pitanja nemamo odgovore i previše je nepoznanica nad kojima nemamo kontrolu nad sopstvenim ponašanjem i zaštitom zdravlja našeg i nama dragih osoba. Savet je da brinu o sebi i drugima, da se zdravo hrane, uredno spavaju, umereno rekreiraju-rekla je Stašević Karličić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

citalac

20.07.2020. 13:34

Da nisam imala lekove za anksioznost koje sam povecala za 1 dozu i uvela jacu za spavanje, poludela bih. A imam unucice, najvise mi je smetala zatvorenost prvih 50 dana a onda svakodnevno celodnevno ponavljanje crnih brojki!