POTRAGA ZA MAJKOM: Bebu ostavili pod točkove traktora

A. D. - V. M.

18. 07. 2020. u 19:35

POLICIJA u Bogatiću intenzivno traga za, zasad nepoznatom osobom, koja je u petak u zoru ostavila novorođenče u dvorištu porodične kuće Dragana Teodorovića u selu Klenje.

ПОТРАГА ЗА МАЈКОМ: Бебу оставили под точкове трактора

Foto: A. Delić

Na svu sreću, primetio ga je domaćin i, zavijeno u ćebence odmah odneo do Doma zdralja u obližnjem Bogatiću.

Medicinske sestre najpre su pomislile da je čovek, koji je žurno ušao u ustanovu već oko 6.30, povredio ruku, pošto je upravo tako izgledala tek rođena beba u njegovom naručju. Ne malo su se iznenadili lekari i osoblje kada su shvatili da nosi muško dete.

- Detetu je bio odrezan pupčanik, što je najvažnije, i videlo se odmah da je vitalno i zdravo, da je u pitanju zrela beba. Vrlo brzo prebačeno je na porodilište Opšte bolnice u Loznici - kažu naši sagovornici iz Bogatića.

Domaćin Dragan koji je bebu doneo u Dom zdravlja rekao je juče "Novostima" da je još uznemiren od prizora koji ga je zadesio kada je otišao u deo dvorišta gde mu se, inače, nalaze poljoprivredne mašine.

- Ugledao sam ga u travi pored točkova traktora i, u trenutku ostao u šoku. Ubrzo sam obavestio policiju i sve nadležne službe i, ne časeći ni časa, odneo ga u Bogatić - ispričao nam je kratko Dragan, koji nije želeo da se fotografiše.

Iznenađeni su i meštani Klenja, koji ne pamte da je nekada neko pronašao napušteno novorođenče. Sećaju se da se ranije dešavalo da se devojke "tajno" porode.

- Ne znamo čije je dete, ali čije god da je, sram ga bilo. Dok mnogi ljudi priželjkuju potomstvo, majka koja je ostavila bebu, trebalo bi da bude ozbiljno sankcionisana. Nije danas, kao pre 100 godina, kad devojka nije smela u kuću trudna - kaže nam jedna vremešna meštanka Klenja.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu potvrdili su nam da su upoznati sa događajem u Klenju. Policija radi na prikupljanju dokaza, a za sada nepoznatom počioniocu na teret se stavlja krivično delo kršenje porodičnih obaveza iz člana 196. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

BEBA ZBRINUTA U PORODILIŠTU

DOKTORKA Dragana Mitrović, portparolka lozničke Opšte bolnice, gde je napušteno dete smešteno, za naš list potvrdila je da je beba u veoma dobrom stanju. Nalazi se na porodilištu, među ostalom novorođenom decom i osoblje sa puno pažnje brine o njoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)