FILOLOŠKI BIRA NOVOG DEKANA: Savet fakulteta konstatovao ostavku Ljiljane Marković

Lj. B.

četvrtak, 16. 07. 2020. u 15:24

ФИЛОЛОШКИ БИРА НОВОГ ДЕКАНА: Савет факултета констатовао оставку Љиљане Марковић

Dekanka Marković Foto: N. Skenderija

SAVET Filološkog fakulteta konstatovao je na današnjoj sednici ostavku dekanke prof. dr Ljiljane Marković i za v.d. dekana izabrao prof. dr Anđelku Mitrović za koju je glasalo 17 članova Saveta dok je njena protivkandidatkinja prof. dr Smilja Srdić dobila sedam glasova podrške.

Pokrenuta je i procedura za izbor novog dekana Filološkog fakulteta, a taj posao mora biti obavljen do 1. oktobra.


-Posao v.d.dekana profesorke Mitrović je da konstituiše tela I komisije koje fakultet nema i da  sprovede procedure za izbor novog dekana – kažu sagovornici “Novosti” sa ovog fakulteta.


Savet je konstatovao i javnu opomenu koju je sada već bivšoj dekanki Ljiljani Marković izrekao Etički odbor Univerziteta u Beogradu, a na zahtev 22 profesora ove visokoškolske ustanove da se ispita da li je u njenom delovanju bilo neakademskog ponašanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ivan

16.07.2020. 15:43

Neka novinari provere sta se radi na Mainskom u Kragujevcu. Dekan krsi sve pisane i nepisane norme. Inace 5 godina nije radio na fakultetu,a drzao je nastavu, primao platu i upisivao ocene.

Smilja

16.07.2020. 20:03

@Darija - Profesorka Srdić ima još 76 dana do obavezne penzije, a izbor dekana se skoro neće realizovati. Zato je profesorka Andjelka Mitrović pravo rešenje.

Marko

16.07.2020. 19:49

@rale - Svi kandidati "opozicije" bi bili katastrofa. Ali, na ovoj drugoj strani, samo da se kao kandidat ne pojavi prof. Snežana Milinković, od koje se na sednicama Saveta ne može doći do reči.