ZATVORENE DVE SOCIJALNE USTANOVE: Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Beogradu

J. Ž. S.

16. 07. 2020. u 10:47

ZBOG pogoršanja epidemiološke situacije u Beogradu, Prihvatilište za decu i Prihvatilište za odrasla i stara lica ponovo se nalaze u preventivnoj petnaestodnevnoj izolaciji kako bi se sprečio ulazak i širenje virusa korona u tim ustanovama socijalne zaštite.

ЗАТВОРЕНЕ ДВЕ СОЦИЈАЛНЕ УСТАНОВЕ: Због погоршања епидемиолошке ситуације у Београду

Foto: P. Mitić

Te ustanove se već deseti dan nalaze u petnaestodnevnom smenskom radu što konkretno znači da zaposleni ne odlaze svojim kućama već su sve vreme sa korisnicima.


- Ovo je vid preventivne izolacije - rekla je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu. - U Prihvatilištu za decu trenutno se nalazi 26 dece, a u Prihvatilištu za odrasla i stara lica 82 korisnika što znači da zaposleni koji se sada nalaze u izolaciji trenutno brinu o 108 korisnika.

Stanisavljević je istakla da se u ovim ustanovama od samog početka primenjuju sve mere zaštite u cilju sprečavanja pojave i širenja Kovida 19, koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje u Beogradu.

Mere se, ističe, primenjuju u kontinuitetu, a podrazumevaju da se na ulazu u ustanove nalaze dezobarijere, da se korisnicima i zaposlenima više puta u toku dana meri temperatura, da su zaposleni snadbeveni zaštitnom opremom - maskama, rukavicama, mantilima...

Stanisavljević je naglasila da od početka epidemije u ustanovama socijalne zaštite koje su u nadležnosti Grada Beograda nijedan korisnik nije bio zaražen virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara