NAKON KIŠNOG JUTRA SUNCE: I danas pravo leto, a već predveče promena - narednih dana vremenska klackalica

Tanjug

16. 07. 2020. u 07:25

U SRBIJI će danas biti promenljivo oblačno i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni, od sutra se očekuje naoblačenje sa pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, dok će u prvoj dekadi avgusta najviše dnevne temperature biti do 35 stepeni, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

НАКОН КИШНОГ ЈУТРА СУНЦЕ: И данас право лето, а већ предвече промена - наредних дана временска клацкалица

Foto: Tanjug

Prema prognozi RHMZ, danas posle podne očekuju se kratkotrajni pljuskovima i grmljavina, najniža temperatura biće od 13 do 18 stepeni, najviša 26 do 30 stepeni, dok se u toku noći na severu očekuje naoblačenje s pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom i padom temperature sutra, 17. jula, sa severa i zapada do kraja dana proneće se na veći deo zemlje, dok se lokalno očekuju obilnije padavine za kratak vremenski period.

Samo će u petak na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo i toplo vreme, najniža temperatura biće od 14 do 18 stepeni, najviša 20 na severozapadu Vojvodine do 30 stepeni u Negotinskoj Krajini.

U subotu, 18. jula, biće promenljivo oblačno i svže, mestimično s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na istoku i jugoistoku, najniža temperatura biće od 13 do 18, najviša 19 do 24 stepena, uz lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

Promenljivo oblačno i sveže biće i u nedelju, 19. jula, u više mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, posle podne se očekuje pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, najniža temperatura biće od 13 do 17, a najviša 22 do 26 stepeni.

Meteorolog Branko Bjelić rekao je za Tanjug da će od 20. do 26. jula biti prosečno toplo i uglavno suvo vreme za ovo doba godine, sa jutarnjim temperaturama od 16 do 19 stepeni, a najviša dnevna biće od 26 do 31 stepen.

Foto: Printscreen RHMZ

Prognoza za 16. i 17. jul

Bjelić je naveo da je od 23 do 25. jula u severnim predelima, kao i na planinama, u drugoj polovini dana moguća pojava kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom, pri čemu će biti uslova za vremenske nepogode praćenje olujnim vetrom i gradom.

Kaže da će oko 28. i 31. jula, kao i oko 3. i 8. avgusta u drugoj polovini dana biti uslova za kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom u celoj Srbiji, kada je moguća pojava grada i olujnog vetra.

Naveo je da će od 27. jula do 10. avgusta u Pomoravlju i Podunavlju duvati umerena, čak i jaka košava.

Bjelić kaže da će od 11. do 15 avgusta biti toplije, ali nestabilno vreme, uz prolazna naoblačenja koja će uslovitii pljuskove i grmljavinu u celoj Srbiji.

U tom periodu, napominje, jutarnja temperatura biće od 18 do 23, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni koliko se očekuje na istoku i jugu zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april