EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U GRAČANICI: Raste broj novozaraženih

D.Z.

15. 07. 2020. u 18:01

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ГРАЧАНИЦИ: Расте број новозаражених

Foto: M.labudović

BROJ pozitivnih pacijena na korona virus u Gračanici i okolini je u porastu a prema rečima direktora kliničko bolničkog centra u Gračanici Bratislava Lazića na ovom području virus je potvrđen kod 24 osobe dok se rezultati očekuju za još 15 uzorkovanih pacijenata.

Takođe, kako je u izjavi za naš list saopštio dr.Lazić, četvoro obolelih sa izuzetno teškom kliničkom slikom transportovano u kovid bolnicu kliničkog centra u Nišu.

- U zadnjih desetak dana u okviru infektivne klinike i kovid ambulante u našoj opštini pregledano je oko tri stotine ljudi koji su imali simptome koji mogu da ukažu na postojanje infekcije Kovidom 19. Svi su oni prošli adekvatnu trijažu. Situacija je svakako lošija nego u prethodnom periodu.

Trenutno imamo troje pacijenata koji su u jednom ozbiljnom kliničkom toku bolesti hospitalizovani na Infektivnom odeljenju i imamo četvoro pacijenata koje smo zbog izrazito teške kliničke slike transportovali u Kovid bolnicu Kliničkog centra Niš-rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dr Lazić napominjući da ovdašnja zdravstvena ustanova poseduje dovoljno testova, opreme i lekova.

Krizni štab opštine Gračanica

 

Lazić je preneo da su među obolelima i četiri medicinska radnika, dok je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović naveo da Opštinski krizni štab svakodnevno prati situaciju i da preduzimaju sve propisane mere u cilju sprečavanja širenja infekcije.On je pozvao još jednom meštane na disciplinu i odgovorno ponašanje

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)