PROGNOZA DO KRAJA LETA: Meteorolog Branko Bjelić objavio kakvo nas vreme čeka u avgustu

Novosti online

15. 07. 2020. u 17:37

U SRBIJI će sutra biti promenljivo oblačno i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni, od petka se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, dok će u prvoj dekadi avgusta najviše dnevne temperature biti do 35 stepeni, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

ПРОГНОЗА ДО КРАЈА ЛЕТА: Метеоролог Бранко Бјелић објавио какво нас време чека у августу

Foto: Tanjug

Meteorolog Branko Bjelić rekao je za Tanjug da će od 20. do 26. jula biti prosečno toplo i uglavno suvo vreme za ovo doba godine, sa jutarnjim temperaturama od 16 do 19 stepeni, a najviša dnevna biće od 26 do 31 stepen.

Bjelić je naveo da je od 23 do 25. jula u severnim predelima, kao i na planinama, u drugoj polovini dana moguća pojava kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom, pri čemu će biti uslova za vremenske nepogode praćenje olujnim vetrom i gradom.

Kaže da će oko 28. i 31. jula, kao i oko 3. i 8. avgusta u drugoj polovini dana biti uslova za kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom u celoj Srbiji, kada je moguća pojava grada i olujnog vetra.

Naveo je da će od 27. jula do 10. avgusta u Pomoravlju i Podunavlju duvati umerena, čak i jaka košava.

Bjelić kaže da će od 11. do 15 avgusta biti toplije, ali nestabilno vreme, uz prolazna naoblačenja koja će uslovitii pljuskove i grmljavinu u celoj Srbiji.

U tom periodu, napominje, jutarnja temperatura biće od 18 do 23, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni koliko se očekuje na istoku i jugu zemlje.

Prema prognozi RHMZ, sutra posle podne očekuju se kratkotrajni pljuskovima i grmljavina, najniža temperatura biće od 13 do 18 stepeni, najviša od 26 do 30 stepeni, dok se u toku noći na severu očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature u petak, 17. jula, sa severa i zapada do kraja dana proširiće se na veći deo zemlje, dok se lokalno očekuju obilnije padavine za kratak vremenski period.

Samo će se u petak na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo i toplo vreme, najniža temperatura biće od 14 do 18 stepeni, najviša od 20 na severozapadu Vojvodine do 30 stepeni u Negotinskoj Krajini.

U subotu, 18. jula, biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na istoku i jugoistoku, najniža temperatura biće od 13 do 18, najviša od 19 do 24 stepena, uz lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

Promenljivo oblačno i sveže biće i u nedelju, 19. jula, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, posle podne se očekuje ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, najniža temperatura biće od 13 do 17, a najviša od 22 do 26 stepeni.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni