PREMINUO SLOBODAN IVANOVIĆ: Odlazak poznatog doktora i vlasnika klinike Anlave

Tanjug

ponedeljak, 13. 07. 2020. u 14:39

ПРЕМИНУО СЛОБОДАН ИВАНОВИЋ: Одлазак познатог доктора и власника клинике Анлаве

Foto: I. Marinković

PRIMARIJUS doktor Slobodan Ivanović, vaskularni hirurg i osnivač prve privatne klinike u Srbiji "Anlave", preminuo je danas u Beogradu u 69. godini, javio je RTS.

Javni servis nije naveo od čega je preminuo dr Ivanović, a podseća da je bio stipendista Kraljevine Švedske i da se usavršavao i u Češkoj, Rusiji i SAD.

Rođen je 1951. godine u Beogradu, gde je 1977. završio Medicinski fakultet.

Od 1991. stalno je bio zaposlen u Poliklinici "Anlave", navodi se na sajtu te privatne poliklinike, i rukovodio je transportom pacijenata na pet kontinenata i preko 60 država i bio je organizator zdravstvene službe na više sportskih manifestacija, među kojima osam svetskih i 12 evropskih prvenstava.

Bio je član predsedništva Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva.

Za sobom je ostavio suprugu, troje dece i petoro unučadi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Dragan Spalević

13.07.2020. 17:42

Veliki humanista,doktor čija pomoć je stizala i tamo gde drugi nisu mogli da pomognu. Vizionar u najsavremenijem transportu bolesnika, po celom svetu. Slobodan i Veroslava su osnovali kliniku ANLAVE za primer svima, kako treba da izgleda savremeni način, pristupa, lečenju pacijenata.Od stomatologije do hirurgije i transporta. PORODICA ZA PRIMER !

Vesna Arsić

13.07.2020. 18:14

Moje iskreno saučešće porodici. Divan čovek, jednostavan, skroman... Nagrađen onim najlepšim, divnom porodicom. Čast je poznavati takve ljude., a još veća sarađivati sa njima.

Kapetan Dragan

13.07.2020. 19:32

Moj veliki prijatelj i ratni drug. Uzoran Srbin i veliki humanista. Legenda za života i čovek iznad svega! Puno ćeš nam nedostajati brate.

Ivica Miladinovic

14.07.2020. 17:44

Pocivaj u miru legendarni doktore.. Postavio si repere drugima. Cast mi je bila saradjivati sa tobom Saucesce Veroslavi,Andjelki,Lazaru i Veljku