ŠOJGU UPUTIO PISMO VULINU: Zahvalnost za učešće Vojske Srbije na paradi u Moskvi

Novosti online

13. 07. 2020. u 10:18

Povodom održavanja vojne parade u čast 75. godišnjice pobede sovjetskog naroda u Velikom otadžbinskom ratu, ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu uputio je pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu sa izrazima iskrene zahvalnosti za učešće pripadnika Vojske Srbije na Paradi pobede i lično prisustvo ministra Vulina na svečanim manifestacijama.

ШОЈГУ УПУТИО ПИСМО ВУЛИНУ: Захвалност за учешће Војске Србије на паради у Москви

Foto: MO

„Poštujući besmrtni podvig očeva i dedova, u jedinom stroju rame uz rame, kao i pre 75 godina, bili su predstavnici država-pobednika fašizma, koji su pokazali kontinuitet između generacija, blisku vezu bratskih naroda, koji su dali veliki doprinos zajedničkoj Pobedi“, navodi u pismu ministar Šojgu.

„Dozvolite, poštovani Aleksandre Vulinu, da izrazim iskrenu zahvalnost za učešće pripadnika Vojske Srbije na Paradi Pobede na Crvenom trgu i Vaše lično prisustvo svečanim manifestacijama“, ističe u pismu ministru Vulinu ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu, uz želje za „dobro zdravlje, prosperitet, kao i buduće uspehe u Vašoj odgovornoj delatnosti“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja