KORONA ODNELA JOŠ JEDNOG VELIKOG SRPSKOG LEKARA: Decenijama je lečio decu srpskih političara i javnih ličnosti

Novosti online

ponedeljak, 13. 07. 2020. u 07:51

КОРОНА ОДНЕЛА ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ СРПСКОГ ЛЕКАРА: Деценијама је лечио децу српских политичара и јавних личности

Foto: Printscreen/Jutjub

DOKTOR Maksimović bio je lekar i načelnik u Tiršovoj, KBC Zvezdara i drugim beogradskim bolnicama.

Čuveni pedijatar dr Dragoslav Maksimović (72), doktor koji je decenijama lečio decu srpskih političara i javnih ličnosti, preminuo je od posledica korona virusa.

Ovu informaciju potvrdili su iz klinike Medigrup, gde je, iako u penziji, radio poslednjih godina.

O smrti dr Maksimovića govorio je i šef diplomatije Ivica Dačić, rekavši da je za samo šest dana korona odnela doktora koji je lečio njegovu decu.

Dr Maksimović bio je lekar i načelnik u Tiršovoj, KBC Zvezdara i drugim beogradskim bolnicama. Napisao je veliki broj knjiga i stručnih radova.

(Srpski Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Viktor

13.07.2020. 08:38

Virus "korona" nikada nije izolovan prema tome ne obmanjujte gradjane ngo objavite intrvju nekog časnog lekara ima ih hvala Bogu evo npr. Dr Robert Yang ili Štefan Lanka ili Prof.dr Kamenov

Slaviša

13.07.2020. 12:00

Doktoru neka je laka zemlja, porodici iskreno saučešće a to što je lečio decu ovih koje ste pomenuli ga ne čini dobrim lekarom većo njemu govori da je lečio one koji imaju para. Ima mnogo vrhunskih lekara koji leče decu nas običnih ljudi. O njima pišite.

Za vas

14.07.2020. 01:49

@Slaviša - Imala sam cast da radim sa dr Maksimovicem. Radio je 48 god, osnovao Intenzivnu negu u Tirsovoj, Misovicu. Voleo je svoj poziv i ziveo za to. Voleo je decu, do smrti je bio u svojoj ordinaciji. Spasio je hiljade decijih zivota. A o tome kakav je bio covek, ucitelj, kolega, ne treba spominjati. Svi koji smo ga poznavali pamticemo ga do kraja zivota. Pocivajte u miru, dobri nas doktore!