"MOLIO SAM BOGA DA ME UZME" Dnevnik Beograđanina obolelog od korone

Novosti online

12. 07. 2020. u 11:46

M.M. je na svom Fejsbuk nalogu opisao simptome koje oseća kao oboleli od kovida-19. On je po danima opisivao u kakvom se zdravstvenom stanju nalazi, otkad oseća tegobe uzrokovane novim virusom.

MOLIO SAM BOGA DA ME UZME Dnevnik Beograđanina obolelog od korone

AP photo

  • Dan prvi: temperatura 37,6 (blaža glavobolja, osećaj blage malaksavosti…)
  • Dan drugi: temperatura 38,4 (glavobolja, suv kašalj, blage vrtoglavice prilikom ustajanja iz kreveta…)
  • Dan treći: temperatura 38,8 (glavobolja, gubitak apetita, suv kašalj, konstantno preznojavanje…)
  • Dan četvrti: temperatura 39,3 (glavobolja, jak nadražaj suvog kašlja, bol po celom telu, preznojavanje, mučnina…)
  • Dan peti: temperatura 39,6 (jaka glavobolja, dijareja, otežano disanje, veoma jak kašalj koji izaziva bol po celom telu, preznojavanje, konstantna promena raspoloženja, mučnina…)
  • Dan šesti: temperatura 40.2 (mislim da od ovoga ne može gore, molio sam Boga da me uzme, jaka glavobolja, otežano disanje sa jakim šumom u plućima, kašalj koji ne prestaje ceo dan i noć, gušenje, dijareja, dezorijentisanost, bol u testisima, konstantna vrtoglavica, mučnina, preznojavanje je toliko intezivno i obilno da sam se presvlačio šest puta, emotivne krize…)
  • Dan sedmi: temperatura 38,4 (gore ipak može! Plakao sam od bola u levom bubregu i u svakom deliću tela, osećaj kada od bola ne možete da otvorite ni očne kapke, boli vas čak i kosa, boli vas dodir potkošulje na telo, boli vas i kada razmišljate, otežano disanje sa konstantnim šumom iz pluća, gušenje, preznojavanje, dijareja, mučnina i povraćanje žute tečnosti i sukrvice, konstantne promene krvnog pritiska, od visokog do niskog (od 195/119 do 98/66, bez obzira što već duži vremenski period svakodnevno pijem tablete za visoki pritisak), usporen rad srca, jednostavno ne postoji položaj u kome možete da mirno ležite, jedini način da trenutno ublažim kašalj je lagano hodanje oko kreveta, ali tada ste u opasnosti da izgubite svest).
  • Dan osmi: zahvaljujući mom prijatelju i komšiji, dr. D.D. alijas " Dok" koji je punih šest sati ulagao ogromne napore i znanje da mi spusti temperaturu, i reši eksplozivni dugotrajni kašalj, tačno pred zoru u 3.04, prvi put da mi je temperatura spuštena na 36,4! Po doktoru generalizovani otok mučio je moja pluća, srce, vitalne organe... Ipak, oko 8.00 temperatura se penje na 37,4, tako da sam primio inekcijski koktel.
  • Dan deveti: temperatura 35.8 (prva noć koju sam proveo relativno mirno, osećam i dalje glavobolju, jak nadražajni kašalj, otežano disanje sa jakim šumom u plućima, gušenje, dijareja, dezorijentisanost, konstantna vrtoglavica, mučnina, preznojavanje. Sve u svemu super.).
  • Dan deseti: temperatura 37,2 (prokleta temperatura se ponovo vratila i dalje prisutna glavobolja, jak nadražajni kašalj, otežano disanje, dijareja, gušenje, drhtavica, intenzivno preznojavanje, potpun gubitak apetita, koji je za posledicu imao gubitak osam kilograma telesne težine za svega šest dana.
  • Dan jedanaesti: temperatura 38,1 (još jedna mnogo teška noć, oko 2.30 temperatura se popela na 37,7, da bi svoj pik dostigla u 8.00 sa 38.1. Osećao sam se mnogo loše, gotovo da nisam mogao ustati iz kreveta, u 8.10 Dok mi je dao injekcije i u dogovoru sa mojom doktorkom vrhunskim pulmologom Vesnom Radulović malo korigovao terapiju uvođenjem novoga antibiotika. Zbog prevelike iscrpljenosti uz terapiju sam dobio i Bromazepan, tako da sam nakon spuštanja temperature uspeo da odspavam nekih pet sati. Taj san mi je mnogo pomogao, kada sam se probudio osetio sam naglo poboljšanje, ali plašim se čak i da se radujem, iz prostog razloga što je virus do te mere nepredvidiv i imam osećaj da je uvek na korak ispred, bez obzira što verujem mojim doktorima koji ulažu nadljudske napore 24 sata, kako bi me što pre oporavili. Oporavak će neminovno trajati makar još 6-7 nedelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije