POSLE PET DANA: Ukinuto Kovid odeljenje u Loznici, pacijenti idu u Šabac

V. Mitrić

10. 07. 2020. u 21:22

PREMEŠTEN je 21 pacijent, a da li će ostati u Šapcu, ili će ići na drugo mesto, jer se spominje i Smederevo, odlučiće lekari iz grada na Savi

ПОСЛЕ ПЕТ ДАНА: Укинуто Ковид одељење у Лозници, пацијенти иду у Шабац

Foto: V.Mitrić

Kovid odeljenje, koje uprava Opšte bolnice u Loznici, uvela u nedelju, u zgradi Grudnog odeljenja, u danas je prestalo da postoji, a pacijenti koji su zaraženi korona virusom premešteni su u Opštu bolnicu u Šabac, koja je postala kovid bolnica, rekla nam je dr Dragana Mitrović, portparolka te ustanove.

Premešten je 21 pacijent, a da li će ostati u Šapcu, ili će ići na drugo mesto, jer se spominje i Smederevo, odlučiće lekari iz grada na Savi.

- Naše Infektivno odeljenje ostaje da radi i na njemu se dnevno pregleda i dijagnosticira tridesetak pacijenata, posle čega lekari odlučuju da li su za ostanak u bolnici ili ne - kaže naša sagovornica.

Pošto je šabačka bolnica postala kovid bolnica, svi pacijenti iz šabačkog kraja, koji imaju potrebe za zdravstveno zdrinjavanje, biće upućeni u lozničku bolnicu, gde će, po rečima dr Mitrović, „biti zbrinjavani na svim odeljenjima od neurologije, psihijatrije do internog, grudnog i hiruških grana“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna