HOĆE LI BITI POLICIJSKOG ČASA? Evo šta je premijerka rekla o uvođenju restriktivnih mera

Novosti online

10. 07. 2020. u 16:14

ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА? Ево шта је премијерка рекла о увођењу рестриктивних мера

Foto: Tanjug

UKOLIKO situacija sa koronom ne bude bolja, nećemo prezati od bilo kakvih rekstriktivnih, pa i najrestriktivnijih mera da bi sačuvali zdravlje i živote ljudi, poručila je premijerka Ana Brnabić.

- Verujem da možemo svi zajedno da dovedemo ove brojeve pod kontrolu i bez potpune zabrane kretanja - rekla je Brnabić i naglasila da je za to potrebna apsolutna disciplina svakog od nas pojedinačno.

Kaže da će sve zavisiti od toga da li će mere koje su donete pre 10 dana dati rezultate, ali ukazuje i da će se u narednih tri do pet dana videti posledice potpuno neodgovornog okupljanja na protestima.

- Moje mišljenje je da bi najefikasnija mera, i u tome se slažem sa predsednikom Vučićem, a to je kao u martu i aprilu, bilo uvođenje vanrendog stanja i zabrana kretanja makar vikendima, da bi se prekinuo ovaj rast brojeva i da bi se omogućio prostor za disanje našem zdravenom sistemu, jer ova borba će trajati dugonavela je Brnabić.

Ali, jasno je i da tako ne može da se živi i nadamo se da će svi poštovati mere, koje nije doneo samo Krizni štab, već i Svetska zdravstvena organizacija, a to je nošenje maske, držanje rastojanja od najmanje metar i po i da peremo ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)