VANREDNA KONFERENCIJA ZBOG KORONE Brnabić: Najkritičnije u Beogradu, ovo je rezultat naše nediscipline (VIDEO)

Novosti online

10. 07. 2020. u 16:10

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗБОГ КОРОНЕ Брнабић: Најкритичније у Београду, ово је резултат наше недисциплине (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je vanrednu pres konferenciju povodom situacije vezano za virus korona.

- Pogoršanje situacije vidimo i u regionu. Približavamo se najgorim parametrima. Najkritičnija situacija je u Beogradu. Sa još većom pažnjom ćemo pratititi razvoj situacije. Ovo je rezultat naše nediscipline, uskoro ćemo videti i rezultat okupljanja na protestima - rekla je Brnabić.

Premijerka moli građane da se strogo pridržavaju svih mera, koje je doneo Krizni štab - nošenje maski, razmak od najmanje metar i često pranje ruku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je protekli dan bio najteži od početka epidemije korona virusa u Srbiji.

NAJTEŽI DAN U SRBIJI

Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo 18 osoba od posledica virusa korona. Novozaraženih je 386, a testirano 8.646.

AKO OVAKO NASTAVIMO, BRZO STIŽEMO NAJGORE BROJKE

Premijerka Ana Brnabić ukazala je da se dramatično pogoršanje situacije primećuje u celom regionu, ali i svetu, i da, ako ovako nastavimo, brzo stižemo brojke zabeležene tokom vrhunca epidemije korona virusa.

Navela je da se u nekim brojkama približavamo najgorim parametrima koje smo imali u aprilu.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

- Najgori dan od početka borbe protiv korona virusa što se tiče osoba na respiratorima je bio 12. april kada samo imali 146 pacijenta, a po broju novozaraženih bio je 16.april sa 445 novoobolelih - rekla je ona.

Brnabić je, na vanrednoj konferenciji za štampu, istakla da je ovo dramatično pogoršanje situacije koje je prisutno u celom regionu, ali i širom zemaljske kugle.

Prenela je da je u Hrvatskoj zabeleženo 116 novozaraženih, u BiH 310, u Crnoj Gori 59, i da to pokazuje da svi zajedno moramo da se uključimo u borbu sa svim snagama koje su pokazane u martu i aprilu.

PREMIJERKA O PROTESTIMA

- Neznam da li će biti uvažen apel da se ne održavaju protesti, jer su ogroman rizik, a nadam se da hoće - prokomentarisala je premijerka Ana Brnabić održavanje protesta u prestonici i ostalim gradovima.

NEĆEMO PREZATI OD NAJRESTRIKTIVNIJIH MERA

Ukoliko situacija sa koronom ne bude bolja, nećemo prezati od bilo kakvih rekstriktivnih, pa i najrestriktivnijih mera da bi sačuvali zdravlje i živote ljudi, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

- Verujem da možemo svi zajedno da dovedemo ove brojeve pod kontrolu i bez potpune zabrane kretanja - rekla je Brnabić i naglasila da je za to potrebna apsolutna disciplina svakog od nas pojedinačno.

NEOPHODNA DISCIPLINA SVAKOG POJEDINCA

Premijerka Srbije apelovala je na građane da budu disciplinovai.

-Neophodna je disciplina svakog pojedinca, to je pokazalo iskustvo svih zemalja, da bi izbegli potpunu zabranu kretanja- rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Tanja

15.07.2020. 11:22

molim Vas uvedite polivijdki cas u crloj srbiji da spasimo decu koja se okhpljahu po vikendicama a mi kao roditelji to ne mozemo da sprecimo. zabtinuta majka