Zahtev sa Pravosudne akademije: Održati samo hitna suđenja

V. C. S.

08. 07. 2020. u 10:42

ALUMNI klub Pravosudne akademije pozvao je predsednike sudova da donesu nova uputstva kojima će odrediti da se u sudovima na teritorijama gradova i opština u kojima je proglašena vanredna situacija održavaju samo suđenja u hitnim predmetima, koja ne trpe odlaganje.

Захтев са Правосудне академије: Одржати само хитна суђења

Foto: Tanjug

To znači da neće biti moguće održavanje ročišta u kojima postoji više od tri učesnika u postupku, budući da su sudnicama uvek najmanje dva lica – sudija i zapisničar, a u nekima i više (sudska već u porodičnim sporovima ili raspravama pred drugostepenim sudom).

Takođe, u sudskim pisarnicama posao istovremeno obavlja veliki broj ljudi, u hodnicima i čekaonicama okuplja se mnoštvo stranaka, advokata i sudskih veštaka, pa je nemoguće održati propisanu fizičku distancu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas