TAMNOPUTA studentkinja IZ IRSKE je rekla da ju je NAPALA PROFESORKA novosadskog Medicinskog fakulteta. A evo šta se TAČNO dogodilo!

Lj. P.

02. 07. 2020. u 17:38

STRANA studenktinja našeg fakulteta nije vređana na Medicinskom fakultetu, niti je doktorka koja je učestvovala u incidentu zaposlena u našoj obrazovnoj ustanovi. Sve se dogodilo u liftu stambene zgrade u kojoj obe stanuju i to je, očigledno, bila komšijska svađa. Devojka je posle ekscesa doktorku videla u holu zgrade fakulteta i pomislila da je tu zaposlena, a zatim je na društvenoj mreži objavila snimak nemilog događaja.

ТАМНОПУТА студенткиња ИЗ ИРСКЕ је рекла да ју је НАПАЛА ПРОФЕСОРКА новосадског Медицинског факултета. А ево шта се ТАЧНО догодило!

Foto: Lj. P.

Izražavajući žaljenje zbog svega što se desilo, to kaže prof. dr Snežana Brkić, dekan novosadskog Medicinskog fakulteta, napominjući da je i studentkinja, posle razgovora sa prodekanom za nastavu, shvatila da je obelodanjivanjem snimka brzopleto postupila.

- Na snimku je izneto nekoliko netačnih informacija – ističe prof.dr Brkić, naglađavajući da nije istina da je doktorka sa snimka zaposlena na fakultetu. - Naravno da osuđujemio sve vrste rasističkih ispada bilo gde u svetu, a posebno u multikulturalnoj Vojvodini i u Srbiji.

Prof. dr Brkić navodi da razumeju njihovu studenktinju jer, kako je kazala, nije ni malo prijatno to doživeti, ali smatraju da se ne može sa neproverenim činjenicama izlaziti u javnost i da ih je to jako pogodilo.

- Ne može se objaviti takav snimak i netačnim informacijama remetiti ugled fakulteta – ističe prof. dr Brkić. - Mi ovde imamo oko 500 studenata iz oko 30 zemalja, svih rasa i sa svih kontinenata. - Ona je fakultetskoj službi uputila mejl u kojem se na neki način izvinila što je objavila post, možda nepromišljajući do čega bi to moglo da dovede.

Podsećamo, na društvenim mrežama je osvanuo snimak na kojem se čuje da žena, koja se predstavila kao doktorka, govori studentkinji Š.O. da izaše iz lifta jer vlada korona, uz pogrdne reči i vređanje na rasnoj osnovi.

KCV je doktorkino ponašanje i način komunikacije okarakterisao kao neprihvatljiv i najoštije ga osuđuje. O ovom slučaju biće obaveštena nadležna lekarska komora radi ispitivanja etičnsti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljeanje lekarske profesije.

OTIŠLA, PA SE VRATILA

STUDENTKINjA iz Irske je iz nekog razloga sa novosadskog Medicinskog fakulteta otišla 2015. godine u Mađarsku, a onda se sa najboljom drugaricom ponovo vratila na studije u Novi Sad. Nameravala je da dovede i brata da i on ovde studira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...