VRANJE OPLAKUJE ŽRTVE KORONE: Među umrlima su i mladi ljudi

J. S.

01. 07. 2020. u 16:56

Gotovo svakodnevno Vranje potrese po jedan slučaj smrti od posledica korona virusa. Među umrlima su i mladi ljudi, a broj obolelih raste iz dana u dan.

ВРАЊЕ ОПЛАКУЈЕ ЖРТВЕ КОРОНЕ: Међу умрлима су и млади људи

Foto: Tanjug


Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković kaže da upravo zbog registrovanja smrtnih ishoda u poslednjih deset dana i zbog brzog širenja korona virusa u populaciji, pre svega zbog velikog intenziteta virusa oboljevanja celih porodica, građani moraju biti savesniji i oprezniji.

Juče je kovid 19 potvrđen još kod 11 osoba, tako da je ukupan broj obolelih od početka epidemije u Pčinjskom okrugu 572. Trenutno je u dve vranjske kovid bolnice popunjen kapacitet, odnosno 103 pacijenata je hospitalizovano i  još 25 u kovid bolnici u Surdulici.

Epidemiološka situacija je nepovoljna i zabrinjavajuća, jer uglavnom oboleli imaju srednje teške upale pluća.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...