DOKTORKA KISIĆ ODGOVORILA NA TVRDNJU NESTOROVIĆA: Ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet

Novosti online

30. 06. 2020. u 14:32

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava.

ДОКТОРКА КИСИЋ ОДГОВОРИЛА НА ТВРДЊУ НЕСТОРОВИЋА: Не треба да се уздамо у колективни имунитет

Foto: N. Skenderija


Prethodno je doktor Branimir Nestorović izjavio je da je sada vreme da se zarazimo i steknemo kolektivni imunitet, a već smo od drugog člana Kriznog štaba čuli sasvim oprečan stav - ne treba da se uzdamo u kolekitvni imunitet.
Dr Kisić, komentarišući studiju stručnjaka sa Medicinskog fakulteta prema kojoj 6,4 odsto građana ima imunitet, rekla da je reč o "realnim podacima".

- To su rezultati pilot istraživanja stručnjaka sa Medicinskog fakulteta, da li je to mnogo ili malo. To je onako kako jeste. Svi bi voleli da je to 100 odsto, ali to su realni podaci. Svakim novim danom, gledajući brojeve obolelih mi prirodno stičemo taj imunitet, pri čemu napominjem da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već treba da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava - rekla je dr Kisić Tepavčević u jutarnjem programu.

Njen kolega iz Kriznog štaba prethodno je izjavio da "ako treba da se razbolite, najbolje je sad da se razbolite, kada je virus relativno slab", kao i da je "na kraju balade, čak i da jeste umrlo 600 ljudi, to je dobar rezultat". Opširnije pročitajte u posebnoj vesti.

Dr Kisić Tepevčević izjavila je još i da je korona virus nije jedini koji je sada prisutan, iako je "svima nama teško da sad razmišljamo o bilo kojoj drugoj infekciji sem korone".

- Imamo još i grip, to nije neobično jer imamo sporadične slučajeve gripa svakog leta. Tu su i druga različita oboljenja koja se inače javljaju, to je uvek uticalo na nas da se svi osluškujemo i pratimo respiratorne tegobe - kazala je ona.
(TV Prva)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...