Ministar Lončar: Politizovanje u Pazaru ne pomaže protiv korone, situacija u Tutinu kompleksna

Tanjug

30. 06. 2020. u 13:09

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas u Novom Pazaru da bolnica u tom gradu ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika da se nosi sa povećanim brojem obolelih od korone, a posebno je istakao, na dobacivanja i zvižduke iz mase ispred bolnice, da "ne znaju šta rade" i da prebacivanjem zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju situacije.

Министар Лончар: Политизовање у Пазару не помаже против короне, ситуација у Тутину комплексна

Foto: Tanjug

Lončar, koji je posetio Novi Pazar sa premijerkom Anom Brnabić, zbog aktuelne situacije sa korona virusom i povećanog broja zaraženih, rekao je građanima da odgovorno tvrdi da u bolnici ima svega dovoljno: lekova, materijala, zaštitne opreme.

"Ne samo da ima dovoljno, već smo doneli i dodatne količine. Trenutno je sa tim dodatnim količinama bolnica u Novom Pazaru bolje opremljena od bilo koje bolnice u Srbiji", rekao je Lončar i istakao da je doneto još zaštitne opreme, jedan ultrazvuk aparat, gastroskop i drugo.

Sistem je uspostavljen i situacija je pod kontrolom, tvrdi ministar, ali dodaje dodao da to, izgleda, nekom ne odgovara.

Najavio je da će se proširiti kapaciteti bolnice u Pazaru i da će ako bude potrebno cela bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu.

Pozvao je sve lekare i sestre da se jave do 16 sati upravi bolnice u Novom Pazaru i da mogu da dobiju posao, kao i da to važi i za Tutin, tako da će svi dobiti posao koji ispunjavaju uslove, na određeno i na neodređeno vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista