Migranti kopaju tunele ispod bodljikave žice: Mađarska policija pronašla prolaz kod granice sa Srbijom

Novosti online

26. 06. 2020. u 15:28

Policija mađarske županije Bačkiškunhalaš otkrila je još jedan podzemni tunel, prokopan ispod bodljikave žice koja deli Srbiju i Mađarsku, namenjen ilegalnom prelasku migranata.

Мигранти копају тунеле испод бодљикаве жице: Мађарска полиција пронашла пролаз код границе са Србијом

Foto: AP

Tunel je otkriven u blizini mesta Kaćmar a kako pišu mađarski mediji, podzemni prolaz je prečnika 50 puta 80 centimetara, dugačak je 24 metara i nalazi se na dubini od dva metra pod zemljom. Prolaz je otkriven prilikom redovne kontrole pograničnog pojasa u tom okrugu.

- Prilikom uobičajene kontrole terena pripadnici mađarske granične policije na periferiji Kaćmara naišli su na otvor u zemlji. Tajni prolaz počinje na srpskoj strani, a završava se na mađarskoj strani granice - pišu mediji. - U pravljenje ovog tunela uloženo je mnogo vremena i truda. Prostor je obezbeđen, sve dok tunel nije skroz zakopan.

Ovo je, inače, četvrti podzemni tunel koji su mađarski graničari pronašli za nešto više od pola godine. Najpre je takav tunel pronađen je prošle jeseni na području Čikerije. U januaru ove godine je otkriven još jedan u blizini prethodnog, a nedavno, početkom juna tunel je otkriven u blizini mesta Morahalom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest