Tri mesta u Srbiji su BEZ VIRUSA KORONA: Jedno od njih su zvali i „srpski Vuhan“

Novosti online

26. 06. 2020. u 15:20

Три места у Србији су БЕЗ ВИРУСА КОРОНА: Једно од њих су звали и „српски Вухан“

Foto: R. Šegrt

U SRBIJI postoje tri "oaze bez korone" koje uspevaju da istraju u čitavoj priči, a radi se o Loznici, Bajinoj Bašti i Kikindi. Na prvi pogled ništa nije iznenađujuće, ali ako se vratimo u 6. mart i prvo obraćanje ministra o prvom zaraženom u našoj zemlji svakako će nam u oči upasti - Kikinda.

Kikindu su jednom trenutku su zvali i srpski Vuhan zbog povećanog broja zaraženih nastalih u vreme kada se nije znalo da je prvi srpski korona pacijent zapravo zaražen novim virusom. Kikinđani su prvi koji su zatvorili sve osim prehrambenih prodavnica i apoteka, a u jednom trenutku je preko 100 ljudi bilo u izolaciji.

U nekim trenucima je stvar toliko izmakla kontroli da su epidemiolozi čak razmišljali da taj grad i zatvore, kakav je slučaj bio sa Vuhanom. Ipak, Kikinda se iz cele situacije izvukla, a danas je jedan od tri grada u kojem korona virusa nema.

Pored nje su tu i Loznica i Bajina Bašta, gradovi koji nisu bili u fokusu ni u jednom trenutku tokom epidemije u našoj zemlji pa ovakva vest ne začuđuje. Ministarstvo je vrlo zabrinjavajući podatak a to je da grad u kojem je nesumnjivo najviše zaraženih - Beograd, gde je zaraženo čak 70 odsto od ukupnog broja zaraženih pacijenata.


(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)