Povećava se broj obolelih od korone u Vojvodini

Tanjug

25. 06. 2020. u 09:54

U prethodna tri dana u Vojvodini se beleži povećanje broja obolelih od infekcije kovid 19, ali je epidemiološka situacija za sada i dalje pod kontrolom, saopštila je Pokrajinska vlada.

Повећава се број оболелих од короне у Војводини

Foto: N. Karlić

U Kliničkom centru Vojvodine, u odnosu na prethodne dane, povećao se broj hospitalizovanih, pa se u ovom trenutku u toj ustanovi leči 45 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

Prethodnih nedelja kroz tiho prokužavanje populacije dnevno je evidentiran jednocifren broj novozaraženih, da bi pre tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je u sredu broj pozitivnih na virus korona bio 24, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Vlada Vojvodine poziva građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Apeluje i na zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite da posebno obrate pažnju na sve neophodne postupke radi sprečavanja zaražavanja zasposlenih i štićenika u tim ustanovama, kao i poslodavce da i dalje primenjuju i sprovode kontrolu poštovanja mera koje su naložene, a koje se odnose na sprečavanje nekontrolisanog širenja infekcije u radnim organizacijama i kolektivima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije