Petnica NAJBOLJE MESTO za mlade: Ministar Šarčević posetio Istraživačku stanicu

Novosti Online / B. P.

24. 06. 2020. u 16:58

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u sredu je otvorio obnovljenu sezonu seminara u Istraživačkoj stanici Petnica, koja je bila prekinuta zbog vanrednih okolnosti usled epidemije korona virusa. Naučni seminari namenjeni su mladim talentima iz Srbije.

Петница НАЈБОЉЕ МЕСТО за младе: Министар Шарчевић посетио Истраживачку станицу

Foto: IS Petnica

U Petnici se seminari održavaju po posebnim protokolima boravka i rada, uz održavanje distance i korišćenje zaštitnih sredstava. Istraživačka stanica ima vrhunske uslove za boravak i rad učenika tokom čitave godine, oko 7.500 kvadratnih metara radnog i boravišnog prostora za vanškolsko naučno obrazovanje mladih. Uz učionice opremljene savremenom tehnikom i računarima, ima i modernu naučnu biblioteku, kabinete i laboratorije, vredne zbirke arheoloških materijala.

- Petnica je najbolje mesto da mladi započnu svoj put u nauku – rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. - Petnica je jedna od najboljih ovakvih institucija u Evropi i svetu, u mojim susretima sa inostranim državnicima ona je često ono što je prepoznatljivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati