Posle dužeg zatišja zaražene četiri osobe u Braničevskom okrugu

D. N.

24. 06. 2020. u 12:41

Nakon jednomesečnog perioda bez novoobolelih, na području Braničevskog okruga ponovo je registrovana zaraza Kovidom 19 i to kod tri osobe u Požarevcu i kod jedne u Malom Crniću. Računajući i ova četiri nova slučaja, od početka epidemije u okrugu su zaražene ukupno 134 osobe.

После дужег затишја заражене четири особе у Браничевском округу

Foto: D. Pozderović

Najviše ih je bilo u Požarevcu – 122, od kojih su 83 osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela“, koji su, u međuvremenu, izlečeni. U Velikom Gradištu i Petrovcu na Mlavi do sada su registrovane četiri zaražene osobe, u Žabarima dve, u Žagubici i Golupcu po jedna. Što se tiče smrtnih slučajeva, zbog Kovida 19 preminule su dve osobe – žena stara 77 godina iz Požarevca i muškarac star 41 godinu iz okoline Velikog Gradišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača