EPIDEMIOLOŠKA SLIKA U ČAČKU: Još troje novozaraženih

V. I.

24. 06. 2020. u 12:35

OD 22 testiranih u Čačku na korona virus, posle obrađenih testova, njih troje je pozitivno. Radi se o dva muškarca i ženi srednjih godina, koji su bili u direktnom kontaktu sa ranije zaraženim licima.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА У ЧАЧКУ: Још троје новозаражених

Foto: Novosti arhiva

Jedno novoinficirano lice smešteno je na infektivno odeljenje čačanske bolnice, a ostala dva su upućena na kućnu izolaciju.

Evidentirani su i izolovani skoro svi kontakti zaraženih osoba i sada je u kućnoj izolaciji oko 25 osoba sa teritorije grada Čačka.

Iz Zavoda za javno zdravlje u Čačku apeluju da se strogo poštuju epidemiološke mere, nose zaštitne maske i rukavice u zatvorenom prostoru kako bi se sprečilo ponovno širenje korona virusa.

- Sada je sve na ličnoj odgovornosti, apelujemo na sugrađane da izbegavaju masovna okupljanja, jer je mogućnost infekcije tu najveća - poručio je direktor ZZJZ dr Aksentije Tošić.

Direktor Opšte bolnice dr Miroslav Sretenović dodao je da je na infektivnom odeljenju hospitalizovano 11 pacijenata, od čega je kod njih četvoro potvrđen korona virus, dok se za ostale očekuju rezultati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega