Predsednik Vučić: Predvodiću dogodine kolonu Besmrtnog puka u Beogradu

Tanjug

23. 06. 2020. u 18:20

Predsednik Srbije Aleleksandar Vučić rekao je danas da će sledeće godine predvoditi kolonu Besmrntog puka u Beogradu i da se nada da će ona, posle moskovske, biti najveća.

Председник Вучић: Предводићу догодине колону Бесмртног пука у Београду

Foto: Tanjug

"Ja sam obećao jednu stvar, a to ćemo morati sledeće godine, da ću da predvodim kolonu Besmrtnog puka u Beogradu i i nadam se da će posle moskovske biti najveća. Rekao sam Putinu da verujem da će biti veća nego i u Sankt Peterburgu", rekao je Vučić, upitan da li će biti u Moskvi, na manifestaciju Besmrtni puk, 26. jula.

Podsetio je takođe i da je mnogo Srba stradalo tokom Drugom svetskog rata, ali da mu je drago što su Srbi počeli da vraćaju kulturu sećanja u život, zajedno sa Republikom Srpskom.

"Veoma sam ponosan na to što više ne potcenjujemo naše zrtve, već se klanjamo senima nasih dedova i roditelja koji su oslobađali našu zemlju, a tu smo mnogo imali i od naših danasnjih domaćina da naučimo", kazao je Vučić.

Podseća i da se skoro 30 godina nije govorilo o NATO agresiji, već o intervenciji, ali da se stvari u Srbiji menjaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...