Dačić: Grci su nam obećali da će granice za naše turiste biti otvorene od 15 juna

Novosti online

15. 06. 2020. u 16:48

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Srbija dobila obećanje grčkih vlasti da će granice za naše turiste biti otvorene od 15 juna.

Дачић: Грци су нам обећали да ће границе за наше туристе бити отворене од 15 јуна

Foto: Tanjug

- Očito je došlo do nesaglasja u grčkim institucijama. MUP je naložio zatvaranje granica, a tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova je imalo sasvim drugu preporuku za turiste iz Srbije. Trenutno radimo na tome i uputili smo zvaničan upit grčkim vlastima o uslovima za prelazak njihove granice za srpske državljane. Odgovor očekujemo tokom dana - kaže Dačić za "Blic".

Prema informacijama koje imaju naši državni organi Grčka je naprasno zatvorila svoje granice. Dačić potvrđuje da je granica Grčke otvorena samo za državljane EU i Šengena. Na terenu turistima iz Srbije koji su krenuli na letovanje poručeno je da će moći da uđu 1 jula.

- Činjenica je da su državnim vlastima Srbije tamošnje vlasti, premijer i ministar spoljnih poslova, obećale sasvim drugačiji odnos prema našim državljanima. Insistirali smo na zvaničnom odgovoru što pre jer ne samo što imamo naše ljude na granici već i zbog onih koji nameravaju da krenu na put. Očigledno je došlo do nesaglasja između tamošnjeg MUP i Ministarstva spoljnih poslova. Čekamo odgovor - kaže Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)