Virus u 14 ustanova socijalne zaštite u Srbiji, inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena

Beta

16. 06. 2020. u 15:24

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji korona virusom su inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena

Вирус у 14 установа социјалне заштите у Србији, инфицирана 123 корисника и 34 запослена

Foto: Depositphotos

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji korona virusom su inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena - koliko je bilo i u ponedeljak, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u 14 ustanova. To su: Gerontološki centar Beograd, centar u Knjaževcu i "Jelenac" u Aleksincu, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu", "Nada", "Miljakovački vinogradi" i "Holiday house lux" u Beogradu, "Gardoš" u Zemunu kao i u domu "Maš Green House" u Petrovaradinu.

Među ustanovama u kojima je potvrđeno prisustvo virusa su i domovi za smeštaj odraslih i starijih osoba "Radost" i "S.Nikola" u Negotinu.

Do danas je od infekcije izlečeno 518 korisnika i 192 zaposlena u ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je ponovilo da su u izolaciji korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, a na posao ne dolaze zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ta opasnost, već su u kućnoj izolaciji.

Ministarstvo je navelo da, na osnovu rešenja o zabrani rada, uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih više ne pružaju domovi "Doživeti stotu" u Beogradu, "Stara pruga" na Umci i "Radost" u Negotinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni