ŠTA SU SRBI NAJVIŠE "GUGLALI" 2021. GODINE: Ovo su najpretraživaniji pojmovi u našoj zemlji

Novosti online

08. 12. 2021. u 10:25

KOMPANIJA "Gugl" danas je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

ШТА СУ СРБИ НАЈВИШЕ ГУГЛАЛИ 2021. ГОДИНЕ: Ово су најпретраживанији појмови у нашој земљи

Foto: Tanjug/AP

Kako prošlu, tako i ovu godinu u Srbiji obeležila je tema kovid-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba, kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na Gugl pretraživaču. Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene - Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Gugl pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.

TV programi koji su ove godine privukli najveću pažnju gledalaca bili su domaća serija „Crna svadba“, rijaliti program „Zadruga 5“, planetarno popularna serija „Squid Game“, kao i domaća ostvarenja „Kalkanski krugovi“ i „Tajna vinove loze“.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji, koji još jednom potvrđuju popularnost sporta u Srbiji, jer su se NBA utakmice, Euro 2020, dinamičan fudbalski meč Srbija-Portugal i dugoočekivane Olimpijske igre našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine.

Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona, tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se Novak Đoković, Milica Mandić i Kristijan Eriksen.

FOTO: Depositphotos

 

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

1. Nove mere

2. Prijava za 30 evra

3. Marinko Rokvić

4. Đorđe Balašević

5. Krizni štab

6. Popcat

7. Novak Đoković

8. NBA

9. Crna svadba

10. Euro 2020

Foto: Jutjub printskrin/Firefly Productions

 

Najpretraživanije TV serije i rijaliti programi

1. Crna svadba

2. Zadruga 5

3. Squid Game

4. Kalkanski krugovi

5. Tajna vinove loze

6. Pokucaj na moja vrata

7. Ginny and Georgia

8. Pevačica

9. Jedini izlaz

10. Vreme zla

Tanjug/AP

 

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

1. Novak Đoković

2. Milica Mandić

3. Kristijan Eriksen

4. Rafael Nadal

5. Tijana Bošković

6. Ivana Španović

7. Rodžer Federer

8. Jovana Preković

9. Stefanos Cicipas

10. Aleksandar Mitrović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)