DODELJENA NAGRADA U OBLASTI LINGVISTIKE: "Milka i Pavle Ivić" Nataši Milanov i Mijani Kuburić Macura

Lj.B.

01. 12. 2021. u 15:38

NAGRADU "Pavle i Milka Ivić" za naučno dostignuće iz oblasti srpskog jezika za 2021. godinu dobile su naučnice Nataša Milanov i Mijana Kuburić Macura.

ДОДЕЉЕНА НАГРАДА У ОБЛАСТИ ЛИНГВИСТИКЕ: Милка и Павле Ивић Наташи Миланов и Мијани Кубурић Мацура

Foto Ilustracija Tošo Borković

Dodelom nagrade Mijani Kuburić Macura ovo priznanje po prvi put otišlo je lingvistima iz Republike Srpske.

Odbor za dodelu ovog priznanja nagradio je dve monografije: "Srpski leksički fond iz ugla polisemije: glagoli, imenice, pridevi autorke" čiji je autor Nataša Milanov i "Kategorija koncesivnosti u savremenom srpskom jeziku" koju je uradila Mijana Kuburić Macura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april